Bromfiets

Bromfietsrijbewijs

Bromfietsrijbewijs

Hoe kom ik aan een bromfietsrijbewijs
In stappen naar je rijbewijs

scooterStap 1: het theoriecertificaat behalen
Om je theoriecertificaat te kunnen halen, moet je examen doen bij het CBR. Dat. Je krijgt dan 50 ja/nee vragen waarvan je er minstens 44 goed moet beantwoorden om te slagen. Theorie-examen kun je al doen als je 15 jaar en 6 maanden of ouder bent. Om in het bezit te komen van een bromfiets theorie certificaat zijn er twee mogelijkheden:

  • Je vraagt aan ons, voor jouw een afspraak te maken,
  • Je maakt zelf een afspraak via internet op mijn.cbr.nl met je eigen Digid gegevens.

Voor leerboeken of leer dvd’s kun je ook bij ons terecht.

Stap 2: het praktijkexamen afleggen
Nadat je je theoriecertificaat hebt gehaald kunnen we een afspraak maken voor het CBR praktijkexamen. Om je goed voor te bereiden op het examen bieden wij een cursus aan. Deze cursus bevat voertuigkennis, voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Heb je buiten deze cursus nog extra lessen nodig/ wil je deze zelf nog extra volgen. dan kunnen we daar rekening mee houden. Wij rijden met maximaal 3 kandidaten (dit in verband met onze kwaliteit naar jullie toe, toegestaan is maximaal 4) Het praktijkexamen kun je afleggen als je 16 jaar of ouder bent.

Voorinformatie over de cursusprijs, losse lesprijs bromfiets of de eventuele theoretische aanvraag klik hier/ kun je altijd bellen naar 06-10378528.

Cursus indeling

Over het algemeen gaan we uit van 5 lesuren en een examen.

De verdeling ziet er ongeveer zo uit;

3 uur, waar in we interactief ingaan op 'wat er verwacht word op het examen', voertuigbeheersing en een ritje door het verkeer.

2 uur voorrijden voor het examen

1 examen

Verdere informatie ontvang je zodra de lessen en het examen worden ingepland. (planning 0610378528)

Stap 3: je rijbewijs aanvragen bij de gemeente

Als je in het bezit bent van een theoriecertificaat en geslaagd bent voor het praktijk examen kan je bij de gemeente waar je ingeschreven staat een rijbewijs aanvragen.

Heb je nog vragen,  klik hier/bel gerust en Verkeersschool vd haven zal je vragen graag beantwoorden!

 

Afmelden van rijlessen;

Dit dient minimaal 24 uur van te voren te geschieden , helaas ook bij ziekte of andere onvoorziene gevallen. Komen we voor een dichte deur of worden we een paar uur van te voren afgebeld , dient het gehele bedrag van de rijles te worden betaald.

 

Het snelst naar je rijbewijs!

Wil jij op een voordelige manier een goede kwalitatieve rijopleiding volgen?

Vraag vrijblijvend
informatie aan!