Scooter rijbewijs

Scooter rijbewijs

Scooter rijbewijs

Hoe kom ik aan een scooter rijbewijs
In stappen naar je rijbewijs voor je scooter

scooterStap 1: het theoriecertificaat behalen
Om je theoriecertificaat te kunnen halen, moet je examen doen bij het CBR. Dat. Je krijgt dan 50 ja/nee vragen waarvan je er minstens 44 goed moet beantwoorden om te slagen. Theorie-examen kun je al doen als je 15 jaar en 6 maanden of ouder bent. Om in het bezit te komen van een bromfiets theorie certificaat zijn er twee mogelijkheden:

  • Je vraagt aan ons, voor jouw een afspraak te maken,
  • Je maakt zelf een afspraak via internet op mijn.cbr.nl met je eigen Digid gegevens.

Voor leerboeken of leer dvd’s kun je ook bij ons terecht.

Stap 2: het praktijkexamen afleggen
Nadat je je theoriecertificaat hebt gehaald kunnen we een afspraak maken voor het CBR praktijkexamen. Om je goed voor te bereiden op het examen bieden wij een cursus aan. Deze cursus bevat voertuigkennis, voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Heb je buiten deze cursus nog extra lessen nodig/ wil je deze zelf nog extra volgen. dan kunnen we daar rekening mee houden. Wij rijden met maximaal 2 kandidaten (dit in verband met onze kwaliteit naar jullie toe, toegestaan is maximaal 3) Het praktijkexamen kun je afleggen als je 16 jaar of ouder bent.

Voorinformatie over de cursusprijs, losse lesprijs bromfiets of de eventuele theoretische aanvraag klik hier/ kun je altijd bellen naar 06-22390618.

Cursus indeling

Over het algemeen gaan we uit van 4 lesuren en een examen.

De verdeling ziet er ongeveer zo uit;

1 uur intake

1 blok van 2 uur

1 uur voorrijden voor het examen

1 examen

De verdeling in de lessen beknopt; het eerste uur behandelen we samen de voertuigkennis, en vervolgens zullen we nog enige tijd hebben om een stukje te rijden om zo te kijken wat je al wel kan en waar we aan kunnen werken. De volgende twee uren word aandacht besteedt aan je voertuigbeheersing in het verkeer en dan ook jouw verkeersinzichten. In het voor rij uur zullen we de puntjes op de i, nog aanhalen en nemen we nog een aantal vragen met je door omtrend het voertuig.

Dan is het examen daar en ga je met een examinator een rit rijden. Vooraf worden nog een paar vragen gesteld over het voertuig. Na het examen krijg je gelijk de uitslag.

Stap 3: je rijbewijs aanvragen bij de gemeente

Als je in het bezit bent van een theoriecertificaat en geslaagd bent voor het praktijk examen kan je bij de gemeente waar je ingeschreven staat een rijbewijs aanvragen.

Heb je nog vragen,  klik hier/bel gerust en Verkeersschool vd haven zal je vragen graag beantwoorden!

Het snelst naar je rijbewijs!

Wil jij op een voordelige manier een goede kwalitatieve rijopleiding volgen?

Vraag vrijblijvend
informatie aan!